De perfecte partner

De perfecte partner: wie is dat eigenlijk? Geef een beschrijving van jouw perfecte partner.

De perfecte partner is altijd bij mij. Ik draag haar in mijn hart, zij zal mij nooit verlaten.
Toch laat zij mij volledig vrij. Zij bekijkt mijn daden met oprechte nieuwsgierigheid, brengt haar oordeel doordacht en zorgvuldig en staat naast mij wanneer ik fouten heb gemaakt. Advies geeft zij alleen als ik erom vraag. Zij vergeeft mij mijn misstappen en spreekt haar waardering uit voor de pogingen die ik doe. Ze lacht om mijn grappen en stimuleert mij het beste uit mijzelf te halen. Zij gelooft in mijn intenties en heeft alle vertrouwen in het resultaat.

De perfecte partner houdt onvoorwaardelijk van mij en staat altijd voor mij klaar. En als ik afgedwaald ben, verloren ben geraakt of rondtast in het duister, roept haar kalme stem mij liefdevol terug. Zij leidt mij naar huis, onthaalt mij met liefde en heeft aandacht voor mijn avonturen. 
Zij is niet onder de indruk van mijn boosheid en wacht geduldig tot ik weer bij zinnen ben. Haar kritiek is liefdevol en altijd gericht op verbetering. Nooit op afkeuring.
De perfecte partner heeft haar handen en armen open. Om mij te ontvangen als ik troost behoef en te geven wat ik nodig heb. Dat is niet altijd wat ik wil maar wel altijd het beste.

De perfecte partner is altijd bij mij. Ik draag haar in mijn hart. Zij is onzichtbaar en het al.
Zij woont in mijn binnenste kern. Daar is het licht in stilte en donkerte in rust. Daar wuift het gras en zie ik de zon duizendmaal weerspiegeld in de dauw van de vroege ochtend. Daar is het altijd aan het einde van de dag, als de zon haar blauwe schaduwen over het besneeuwde dal onderaan de berg werpt. Daar ademt de zee oliezwart in het laatste zonlicht op een donker kiezelstrand. Daar ligt de eerste blik van mijn kinderen, de laatste adem van verloren geraakte geliefden. Daar is mijn verleden, mijn heden en mijn toekomst.
Zij zal daar altijd zijn. 
Ik kan haar zien in de diepten van mijn eigen ogen als ik mij voorover buig naar de spiegel.

Reacties zijn gesloten.